Nieuw! Yoga Festival Amersfoort

Berichten

Nieuws / Berichten 123 Views

Zaterdag 16 juni is het zover! Dan vindt van 9.00 tot 23.00 uur het allereerste Yoga Festival in Amersfoort plaats. Als oud Amersfoorter vind ik dat helemaal te gek. Amersfoort is namelijk niet alleen een super leuke stad maar is ook heel erg yoga minded. Het yoga-aanbod is enorm groot en divers. En daar komt nu een eigen yogafestival bij.

Het idee komt van Jorinde Gommans, werkzaam als yogadocente, coach en communicatietrainer. In een interview aan de regionale krant vertelde ze dat het organiseren van een yogafestival in Amersfoort op haar wish list staat. Dan wilde ze het wel graag opzetten met andere yogadocenten en yoga liefhebbers uit de regio. Daar werd gehoor aan gegeven en het leidde tot een groep enthousiaste vrijwilligers die hun ideeen en verwachtingen bundelden. De Stichting Yoga Festvival Amersfoort was niet veel later een feit. Het allereerste Yoga Festival in Amersfoort krijgt een intiem karakter en heeft als thema ‘Verbinden, Ontwikkelen en Ontmoeten’. De serene tuin van het Eemklooster in Amersfoort vormt het decor voor het festival en wordt die dag omgetoverd tot een plek die uitnodigt om te ontmoeten, te delen en te ontvangen.

Yoga & workshops

Als bezoeker krijg je de mogelijkheid om je te verdiepen en onder te dompelen in de yoga lifestyle. Beginnende en gevorderde yogi’s kunnen zich wagen aan meer dan acht verschillende yogastijlen waaronder Hatha, Vinyasa & Yin. Ben je nieuw met yoga? Dan is dit de kans om kennis te maken met yoga. De lessen worden verzorgd door bekende en inspirerende docenten uit de regio zoals Anoshe Overington, Thirza van de Hoef en Peter Taminiau. Naast de yogalessen, kunnen bezoekers deelnemen aan workshops, zoals mindfulness, voeding & stress en persoonlijke ontwikkeling. Of je kunt je laten masseren. Zin om even niks te doen? Dan is er ruimte om te genieten van een healthy bite bij één van de vega foodtrucks of om te relaxen in de tipi tent.

Dansfeest
Het festival wordt afgesloten met een groot dansfeest. Een DJ zorgt ervoor dat aanwezigen niet stil kunnen blijven staan. Voetjes van de vloer en vrijuit bewegen op de heerlijke house en ecstatic dance sounds!

Stichting Yoga Festival Amersfoort

Yoga Festival Amersfoort is een initiatief van Stichting Yoga Festival Amersfoort. Het initiatief is geboren uit het verlangen om yoga, mindfulness, meditatie en aanverwante activiteiten onder een breed publiek bekendheid te geven en mensen hiermee experimenteel kennis te laten maken. Met als uiteindelijk doel fysieke en mentale gezondheid te stimuleren.

Stichting Yoga Festival Amersfoort heeft geen winstoogmerk en wordt door vrijwilligers georganiseerd. Eventuele winst wordt gedoneerd aan de Blijf Groep. Deze stichting helpt huiselijk geweld te stoppen. Kijk voor meer informatie op www.blijfgroep.nl.

Tickets

Kinderen t/m 12 jaar gratis
Ticket hele dag € 49,50
Avond ticket (incl. 1 yogales en avondfeest) € 18.50

Meer informatie? Kijk dan op:
www.yogafestivalamersfoort.nl

Locatie Yoga Festival Amersfoort:
Het buitenterrein van Eemklooster Amersfoort
Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort

The post Nieuw! Yoga Festival Amersfoort appeared first on Oh My Yoga.

Comments