Review: meditatiebankje yogi & yogini

Berichten

Nieuws / Berichten 117 Views

Yoga en meditatie tijdens de zwangerschap helpen om je lichaam fit en gezond te houden en om de balans te vinden. Even een moment voor jezelf en de baby tussen de dagelijkse mood swings, de hoofdpijntjes en de misselijkheid door. Je raadt het al, ik word weer mama!

Mijn buikje is hard aan het groeien en de kleine spruit in mijn buik beweegt volop. Hoewel ik me graag beweeg op de mat en dit voorlopig zal blijven doen, merk ik de laatste weken dat ik er vooral behoefte aan heb om even stil te zitten. De rust opzoeken, ogen dicht, handen op mijn buik…en mediteren. Even stilzitten, verder niks. Vijf tot tien minuten per dag zijn voor mij al genoeg voor een energieboost aan het begin of het eind van de dag. En het voelt goed. De kwaaltjes verdwijnen naar de achtergrond, de stress van het werk laat ik los en de onzekerheden of ik het goed doe, of het goed gaat, lossen als vanzelf op.

Comfortabel mediteren

Nu ik meer tijd zittend op de mat doorbreng, merk ik hoe belangrijk het is dat je comfortabel zit. Een meditatiesessie van vijf minuten in kleermakerszit gaat nog wel. Maar met een steeds dikker wordende buik is het niet de meest ideale zithouding. Omdat ik niet langer last wilde hebben van een zeurende rug, slapende benen en een onrustige kont en zonder belemmeringen wilde mediteren, schoof ik mijn dubbelgevouwen dekentje aan de kant en ging op zoek naar een meditatiebankje. Iets wat al heel lang op mijn wish list staat, maar dat zijn van die dingen die er nooit van komen. Bij mij dan.

Ik vond een meditatiebankje via Yogakledingonline.nl. Het is een houten meditatiebankje van Yogi en Yogini en sinds ik ‘m heb, denk ik: waarom heb ik dit niet eerder gedaan. De kern van de bedrijfsfilosofie van het fairtrade merk Yogi & Yogini is het distribueren van hippe yoga kleding, accessoires en items die bijdragen aan levensvreugde en spirituele ontwikkeling van ons als mens. Dit meditatiebankje voldoet daar zeker aan.

De voordelen van dit bankje zijn de breedte van het zitvlak, de zachte vulling en het licht hellende zitvlak waardoor je bekken van nature iets naar voren kantelt. Door de zachte vulling heb je ook geen harde kont meer na een meditatiesessie. Omdat je hoger van de grond zit, ga je rechter zitten.  Zonder spanning in je lijf, zonder ingezakte of te holle rug. Daardoor neem ik een betere houding aan dan wanneer ik op de grond zit. Wat prettiger is voor mijn buik.

Meer uit je meditatie halen

Daarnaast is het een mooi bankje. Niet te groot, niet te aanwezig, en in natuurlijke kleuren. En het bankje is van alle markten thuis, want regelmatig door mijn dochter gebruikt als haar ‘bankje’ om vanaf te springen of om vanaf televisie te kijken. Het bankje is daar gelukkig stevig genoeg voor. Maar het grootste voordeel dat dit bankje mij biedt is toch wel het extra comfort, zodat ik me echt kan focussen op het mediteren en ook meer uit een meditatie kan halen. Een verrijking voor mijn meditatiesessies.

Wil je beginnen met mediteren, dan kan ik je een meditatiebankje zeker aanraden. Meditatiebankjes zijn er in alle soorten en maten, of een bankje geschikt is voor jou is afhankelijk van je lengte en soepelheid. Het is een kleine investering (ze zijn er al vanaf 20 euro) die het echt meer dan waard is. Zo maak je de meditatie laagdrempelig en ook leuk voor jezelf.

Productinfomatie en prijs:

Meditatiebankje hout – antraciet
Yogi & Yogini
Prijs: € 25,95
Afmetingen zitvlak: 48 x 20cm (doorsnede x hoogte)
Hoogte: licht hellend 20.5-22 cm
Materiaal poten: vurenhout
Materiaal zitting: polyester met schuimvulling
Verkrijgbaar via Yogakledingonline.nl

The post Review: meditatiebankje yogi & yogini appeared first on Oh My Yoga.

Comments