Yoga weekend retreat: nog 2 nachtjes slapen…

Berichten

Nieuws / Berichten 97 Views

“Nog twee nachtjes slapen…en dan…”, begint de mail van Annette Paulich, de yogadocente van het aankomende wellness & yoga weekend waar ik aan ga deelnemen.

Ik zit op kantoor en ben druk doende met targets, deadlines en allerlei lopende zaken. Dat ik over twee dagen yoga ga doen op de Utrechtse Heuvelrug is nog een beetje een ver-van-mijn-bed-show. Maar na het lezen van het programma, zit ik al met mijn hoofd bij het weekend. Het is de ultieme ontspanning voor wie op zoek is naar me time. En dat ben ik zeker.

Balans vinden

Het yoga weekend wordt gegeven in Hilton Royal Parc Soestduinen, een serene plek, gelegen tussen de bossen en nabij de zandduinen. De ideale plek om te ontsnappen aan mijn drukke agenda en te relaxen. Ik denk dat iedereen zo af en toe wel zo’n weekend kan gebruiken. Voor mij komt het als geroepen. Zes maanden geleden ben ik voor de tweede keer moeder geworden en ook al weet je wat je kunt verwachten, omdat het de tweede is, toch kun je je er niet helemaal op voorbereiden. Er verandert plotseling weer heel veel in het gezin en in je leven. De eerste maanden waren hectisch en ook heftig qua hormonen en emoties. We moesten weer in een ritme zien te komen. Het hele gezin heeft moeten wennen aan de nieuwe gezinssituatie, vooral onze vierjarige. Daarnaast moest ik weer een balans zien te vinden, in mijzelf en tussen de verantwoordelijkheden en zorgen binnen het gezin en mijn werk, mijn sociale leven en alles wat erbij komt. Dat heeft tijd nodig.

Echt tijd voor mezelf

Die tijd heb ik genomen, want ik heb bewust een stapje terug gedaan met alles. Oh My Yoga stond het afgelopen jaar stil. Ik wilde niet alleen genieten van mijn twee prachtige meiden, maar mezelf rust gunnen. Toen ik de uitnodiging ontving van het Hilton in Soestduinen voor het yoga relax weekend, heb ik daar niet lang over hoeven nadenken. Het yoga weekend is precies waar ik behoefte aan heb. Daarbij geloof ik dat dingen niet zomaar en toevallig gebeuren, ergens heeft het zo moeten zijn.

Gelukkig vinden zowel mijn man als ik het belangrijk dat we individueel ook dingen doen voor onszelf, los van het alleen maar papa of mama zijn. Mijn man moedigde me aan om het weekend als een cadeau te zien en er van te genieten. Van de drie dagen zal ik er 1,5 dag bijwonen en dat is helemaal oké, volgens Annette. Het mooie van de mini retraite is dat je er een dag of weekend break van kunt maken. Je kunt eruit halen wat jij wilt en nodig hebt. En dat is voor iedereen anders.

Dru Yoga

In het weekend zal Dru Yoga worden gegeven, wat compleet nieuw voor mij is. Als ik de website van Annette lees, is het wel een stijl die goed past bij het relax weekend. Dru Yoga wordt ook wel yoga van het hart genoemd. De Dru yoga oefeningen hebben een specifieke werking op het hart. “Door het openen van de energie van het hartcentrum (anahata ofwel 4e chakra), kan je de wereld liefdevoller zien en jouw omgeving met mildheid en vertrouwen ervaren.” Alle bewegingen en houdingen zijn rond en zacht, zodat de energiestroom niet onderbroken wordt. Het doel is om vanuit die zachte bewegingen in stilte te komen. En daardoor ook dichter bij jezelf te komen. Wat het me ook gaat brengen, ik sta ervoor open.

Laat het weekend maar komen

Ik heb zin in het weekend, hoewel ik het ergens ook wel spannend vind. Ik ga er alleen naar toe, zonder vriend of vriendin. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik in mijn eentje wat onderneem maar toch. De spanning van het niet weten wat er op je af gaat komen, blijft. Hoe is de groep, hoe zijn de lessen, hoe is de sfeer..? Daarnaast ben ik benieuwd in hoeverre ik mezelf totaal kan overgeven en mezelf toelaat te ontspannen. Voor mijn gevoel ben ik de afgelopen zes maanden ontzettend druk geweest met mijn hoofd, mijn lijf, mijn gezin en later ook het werk…Kan ik dat loslaten?

Annette heb ik voorafgaand aan het weekend al gesproken en ik voelde vrijwel meteen een connectie met haar. Iets wat ik belangrijk vind, zodat ik geen barrière voel om mezelf open te stellen. Ik ga het allemaal meemaken en zal mijn ervaringen straks na het weekend zeker met jullie delen. Misschien helpt het jou ook te kiezen voor een mini-retreat. Als een cadeau aan jezelf.

In the meantime verwijs ik je graag door naar de website van Annette: Meer dan Yoga. Hier vind je deze en andere mini-retraites in Nederland en een yogareis in Spanje.

The post Yoga weekend retreat: nog 2 nachtjes slapen… appeared first on Oh My Yoga.

Comments